Start
Info
 

 

 
Vad är Paintball Banor Utrustning Speltyper Vanliga frågor
     
Priser
Mångkamp
Bilder
Kontakt
 
 

Paintballens historia

Paintball har sitt ursprung i USA och det första spelet någonsin genomfördes 1982. Paintballvapnen eller markörerna som de egentligen kallas, användes från början som ett jordbruksredskap bestående av en koldioxiddriven luftpistol. Dessa användes för att skjuta gelatinbollar innehållande färg för att märka träd och boskap.

Man började skjuta på varandra och snabbt insåg fler och fler hur fantastiskt roligt det var att ränna runt i skogen och skjuta på varandra. Snart arrangerades även tävlingar och leken blev en sport som spred sig utomlands. Idag finns det flera olika serier och divisioner, man räknar med att det finns ett par miljoner utövare i världen.

Hur går det till?

Allt startar med att ni samlar ihop ett gäng på minst 8 personer. Bestäm en dag och ring oss för att boka (gärna så tidigt som möjligt, eftersom det då är större chans att ni får den tid ni önskar).

Banan som är byggd på gamla I3 marker ligger endast 4 km från stan, så det går snabbt att ta sig hit på speldagen. Väl ute på banan börjar ni med att byta om till våra cammo-overaller. När alla fått sin utrustning börjar vi med en genomgång, denna består av 2 delar. Den första är hur man spelar paintball, m.a.o regler. Den andra delen handlar om säkerheten och hur man spelar paintball på ett säkert sätt. Det brukar ta ungefär 10-20 minuter från att ni kom till platsen till att första spelet har blåsts igång.

Läs om våra bokningsvillkor »

Man får ej plocka upp bollar från marken då dessa är använda och kan ha brott på skalet vilket orsakar eldavbrott. Bollarna kan också ha utsatts för väta och då de sväller fastnar de i markören.

Säkerhet

Paintball är en sport som det extremt sällan händer några olyckor i, det som märks mest är träningsvärk och ett och annat blåmärke. Skulle olyckan ändå vara framme så har vi alltid Första hjälpen med oss och våra domare och instruktörer är utbildade i Första hjälpen, L-ABC.

Det är väldigt viktigt att alla tar till sig informationen och följer de föreskrifter som ges.

Masken som är vår enda säkerhetsutrustning kontrolleras efter varje spelning.

Alkohol försämrar omdömet och i kombination med ett vapen kan allvarliga olyckor inträffa. Därför är det förbjudet att komma påverkad till en spelning. Detta är för Er säkerhet och säkerheten för våra domare och instruktörer.