Start
Info
 

 

 
Vad är Paintball Banor Utrustning Speltyper Vanliga frågor
     
Priser
Mångkamp
Bilder
Kontakt
 
 

Speltyp 1 - Capture the flag

Antal spelare: 8 och uppåt

Spelet startar med att varje lag står i sin flaggzon (basen), dessa ligger på varsin planhalva. På domarens kommando startar spelet som går ut på att ta motståndarens flagga som finns i deras flaggzon samtidigt som man måste försvara sin egen flagga.

Ett populärt spel där man vinner om man för motståndarens flagga till sin egen bas utan att markera (skjuta) ut alla motståndarna. Att markera alla motståndarna är det andra sättet att vinna, men detta ger mindre poäng.

Domaren sköter poängräkning och ser samtidigt till att reglerna följs samt fyller på bollar på banan om de skulle ta slut under spel. Spelet har en tidslimit på 7 minuter.

Poängräkning:
1. Vinst med att ta tillbaka sin flagga ger 10 poäng
2. Vinst genom att markera ut alla i motståndarlaget ger 5 poäng.

Speltyp 2 - Speedball

Antal spelare: 8 och uppåt

Flaggan finns uppställd på mittlinjen av banan. Spelet startar med att varja lag står i sin flaggazon och på domarens kommando går det ut på att hinna först till flaggan och föra tillbaka den till sin egen flaggzon utan att bli markerad.

Speedball är ett snabbt spel som tar ungefär 2-5 minuter att genomföra. Ingen påfyllnad av bollar på banan under pågående spel. Domaren sköter poängräkningen.

Poängräkning:
1. Vinst med att föra tillbaka flaggan ger 10 poäng.
2. Vinst genom att markera ut alla i motståndarlaget ger 5 poäng.

Speltyp 3 - The bunny hunt

Antal spelare: 8 och uppåt

Detta spel brukar vi spela när det är en möhippa eller en svensexa. Den "lyckliga" ställs inför ett tufft uppdrag, han/hon skall klara av att ta sig från en punkt till en annan, samtidigt som personen jagas av ett gäng galningar.

Kaninen utrustas med en markör men det händer också att han går tomhänt.
Ett jävl... populärt spel för jägarna men fruktat av kaninen.